מחקר
MedPlaceboEffect מבקש לחשוף את האופנים בהם תקווה, ציפיה לריפוי, אמונה ואמון נוסחו ושימשו ברפואה ובריפוי בימי הביניים המאוחרים. אנחנו שואלים כיצד גורמים למדניים, חברתיים ותרבותיים הבינו את כוחם של מבעים אלו להשפיע על בריאות, וכיצד הביאו זאת לידי ביטוי בפרקטיקה. בכך, הפרוייקט מציב במרכז מפגש הריפוי הימי ביניימי את כוחם של ההיבטים הנפשיים והקוגניטיביים ומבקש להצביע על התפקיד המהותי שהיה להיבטים אלו, שלא פעם נדמים רכים ועודפים, בעיצוב מערך הבריאות בתקופה.
MedPlaceboEffect הוא פרוייקט אינטגרטיבי המתמקד בדרום אירופה בין 1100 – 1500 באמצעות קריאה במקורות מגוונים, ביניהם חיבורי רפואה למדניים, תיאולוגיה, מרשמי תרופות, עדויות ניסים ומסמכים ארכיונים. שילוב זה נועד לבחון במקביל תיאוריות ורעיונות, פרקטיקות וריטואלים, ומערכות ורשתות חברתיות. בין השאלות שנשאל:
כיצד הבינו תחומי הידע השונים (רפואה, פילוסופיה של הטבע, תיאולוגיה) את השפעתן של תקווה ואמונה (או של יאוש והעדר אמונה) על בריאות? כיצד נמדדו הצלחה וכשלון בריפוי? כיצד הוגדרה מקצועיותם של המרפאים השונים? מה היו האמצעים החברתיים שסימנו תרופות אמינות ומרפאים אמינים? כיצד עוצבו הקשרים המקצועיים והמסחריים בין מרפאים והאם ניתן למצוא רשתות אמון במערך הבריאות? כיצד אמונה ואמון הובנו לתוך פרקטיקות ריפוי וכיצד השפיעו יחסים בין דתיים על פרקטיקות אלו?
MedPlaceboEffect מקיים דיאלוג עם חוקרות וחוקרים מחוץ לשדה המחקר ההיסטורי כדי לעודד כיווני מחשבה וגישות חדשות להבנת המושג אפקט פלצבו והשפעת גורמים פסיכו-סוציאלים על בריאות, אז והיום.